Delen:

Beeldschermbrillen.


De regelgeving omtrent ergonomische werkplekken wordt steeds strenger. Terecht, want maar liefst 70% van alle werknemers in kantoor- en andere binnen situaties, heeft nek- en hoofdpijnklachten. Deze klachten ontstaan vaak doordat er niet scherp gezien kan worden in de juiste lichaamshouding. Door gebruik te maken van de juiste correctie op lees- en beeldschermafstand kan men deze klachten vaak voorkomen. Tijdens een uitgebreid oogonderzoek bepalen we aan de hand van de persoonlijke lees- en beeldschermafstand de juiste correctie. Als extra kijkcomfort raden wij de Hoya BlueControl coating aan, deze neutraliseert het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald. Hoya BlueControl voorkomt hiermee overbelasting van de ogen. In het algemeen zijn er drie typen beeldschermbrillen te onderscheiden.

Een monofocale bril.

Deze heeft één sterkte en is vaak voldoende bij de jonge leesbril gebruiker tot ongeveer 46 jaar.


Een multifocale leesbril.

Met een gebruikers afstand van beeldscherm tot leesafstand. Deze leesbril is nodig als de correctie voor het beeldscherm verschillend is ten opzichte van het leeswerk. De sterkte verloopt dus van leesafstand tot beeldschermafstand.


Een multifocale leesbril met extra verloop.

Deze bril heeft een sterkte die verloopt van leesafstand tot 2 of 4 meter. Hierdoor kan men ook iets verder dan het beeldscherm scherp zien. Erg prettig voor bijvoorbeeld baliewerk of in vergaderingen.

Veiligheidsbrillen.

 

Veiligheidsbrillen worden gemaakt volgens vastgestelde normen. Wij zijn leverancier van Proteye, Honeywell en Intersafe. Voor een kleine impressie verwijzen wij naar de website van onze hoofdleverancier, Proteye.

Voor prijsopgave zijn wij altijd bereid, dit kunt u aanvragen via ons contactformulier of telefonisch.