Delen:

Nachtlenzen

 

 

Nachtlenzen draag je terwijl je slaapt. De lenzen corrigeren je ogen. Ze raken je hoornvlies niet, maar drijven op je hoornvlies.
Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere (kortere) vorm aan. Doordat je oog korter wordt valt het beeld weer op het netvlies waardoor je overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen.

Deze manier van corrigeren is ideaal wanneer je bijvoorbeeld last hebt van droge ogen. Maar ook tijdens sporten of omdat je gewoon geen bril wil dragen. 

 

Voordat je Nachtlenzen kunt gaan dragen zullen je ogen beoordeeld worden door een van onze specialisten. Het is helaas niet voor iedereen dè oplossing.
Wanneer je een plus sterkte hebt voor in de verte, of wanneer je benodigde correctie hoger is dan -4.00 dpt, dan zullen de lenzen niet of niet goed kunnen corrigeren.

 

Het dragen van Nachtlenzen hebben een andere werking dan 'gewone' contactlenzen en daardoor de beginfase cruciaal om het dragen van de Nachtlenzen een succes te laten worden.

 

De eerste controle gebeurd al na de eerste nacht. Tijdens deze controle kijken we vooral of de lenzen goed passen, ook heb je wellicht al vragen die we dan kunnen beantwoorden.
Na een week is de tweede controle en gaan we bekijken of je lenzen al corrigeren. Ook beoordelen we nogmaals de passing van de lenzen.
Na drie weken kom je tenslotte voor de laatste controle. Na drie weken beoordelen we of de passing helemaal goed is en of je zicht helemaal scherp is.

Nadat de lenzen goed aangepast zijn is het belangrijk om ieder half jaar voor controle te komen. Ook dienen de nachtlenzen ieder jaar vervangen te worden.

 

Het is niet wetenschappelijk vastgesteld dat Nachtlenzen geschikt zijn voor Myopiecontrole!


Instructiefilmpjes                                                                                                                         


Inzetten

Uitnemen