Mycon Website

De nieuwe oplossing voor bijziende kinderen

Of het nu gaat om tablets, computers of huiswerk, de kinderen van vandaag concentreren zich meer en meer op de korte afstand in plaats van tijd buiten door te brengen. Bovendien ontwikkelt 35-60% van de kinderen van bijziende ouders (min-sterkte) ook bijziendheid, hiermee wordt de toename van myopie bij kinderen een steeds groter probleem.

Elke dioptrie telt
Bijziendheid in de kindertijd verhoogt het risico op oogziekten op volwassen leeftijd. Om het gezichtsvermogen van kinderen te behouden, moet de groei van de ooglengte en dus de progressie van bijziendheid vertraagd worden. Standaard min glazen corrigeren wel het zicht, maar zijn niet gemaakt om de verlenging van het oog te remmen.

Rodenstock MyCon glazen zijn speciaal ontworpen voor de correctie van myopie bij kinderen, ook wel bijziendheid genoemd. Deze nieuwe glazen bieden scherp zicht én controleren de toename van bijziendheid tegelijkertijd.

Als je hier klikt, dan vind je nog meer informatie over myopiecontrole met brillenglazen of met contactlenzen. Toch nog wat vragen? Loop dan even binnen of neem contact op via 0172605028