welke vormen van Myopie controle bieden wij aan?

bijziendheid (MYOPIE) CONTROLE

Misschien is het de laatste tijd opgevallen dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of dat er belemmeringen zijn tijdens het spelen? Het zou dan zomaar kunnen dat je kind bijziend is. Bijziendheid noemen we in ons vak myopie en is een afwijking in de lichtbreking van het oog. 

De verwachting is dat in 2050 de helft van de wereldbevolking myoop is (bijziend). Dit ontstaat doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op kortere afstand doordat het gebruik van computers, tablets en smartphones de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ook blijkt dat kinderen veel minder buiten spelen dan vroeger, maar ook erfelijke factoren en gedragsgerelateerde omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol in het ontstaan van myopie.

Hoe eerder de bijziendheid ontstaat, hoe groter het risico op hoge bijziendheid op latere leeftijd. Wanneer we vroegtijdig de myopie kunnen vaststellen bij je kind, kunnen we niet alleen het gezichtsvermogen goed corrigeren, maar kunnen we ook de toename van bijziendheid afremmen. Hierdoor zorgen we dus niet alleen voor een scherper zicht in de verte, maar dragen we ook bij aan de gezondheid van de ogen.

Myopie controle bij brillenglazen

Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid en de toename van de ernst hiervan, heeft brillenglazenfabrikan Hoya in samenwerking met de Polytechnische Universiteit van Hong Kong de D.I.M.S.-technologie ontwikkeld. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met de D.I.M.S.-technologie droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd.

WAAROM MIYOSMART BRILLENGLAZEN?

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze behandeling is te vergelijken met het dragen van een 'gewone' bril. Ze zien er net zo uit als standaard brillenglazen en het materiaal van de glazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen is eenvoudig en de bril kan bij alle activiteiten gedragen worden.

AANPASSING VAN MIYOSMART

Aanpassing van de MiYOSMART brillen glazen wordt uitgevoerd door de optometrist. De optometrist zal eerst een cyclometing (meting met druppels om de accomodatie stil te leggen) uitvoeren en zal vervolgens aan de hand van een topografie en aslengte meting bepalen of het noodzakelijk is om de therapie te starten.

Mocht je vragen hebben over de nieuwe behandeling tegen hoge myopie? Neem dan contact met ons op zodat we een en ander kunnen toelichten.

TIPS OM DE OGEN GEZOND TE HOUDEN

Houdt na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, gamen, computeren, tablet of smartphone) een pauze van minimaal 20 seconden om veraf te kijken. En zorg dat je 2 uur per dag buiten bent, want buitenlucht is gezond voor je lichaam, geest en oog.

Zorg verder voor de juiste werkomgeving. Dus de juiste verlichting, houding en werkafstand. Dit noemen we de 20-20-2 regel!

Myopie controle bij lenzen

Menicon Bloom is hèt behandelplan voor kinderen met myopie. Er zijn verschillende manieren om myopie controle toe te passen, maar de verschillende therapieën hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: het remmen van de groei van de ooglengte en daarmee de toename van myopie. Toename van myopie zal nooit volledig stilgelegd kunnen worden, maar een behandeling is er op gericht om de groei in ieder geval zo klein mogelijk te houden. Het is echter wel zo dat het effect bij het ene kind wel groter is dan bij het andere, maar daarom hebben wij een prognose en voortgangstool om te bekijken wat het effect bij jouw kind zou kunnen zijn.

Het behandelplan is bewezen effectie en veilig en bestaat uit:

  • Contactlenzen waarmee de toename van myopie kan worden afgeremd (dag- of nachtlenzen).
  • Menicon Bloom lenzenvloeisof.
  • Regelmatige controles.
  • Gebruik van een app waarmee je direct contact kunt hebben met een specialist, waarmee we de voortgang bijhouden, berichten kunnen sturen, interactieve tips.

AANPASSING VAN BLOOM

Aanpassing van Bloom contactlenzen  wordt uitgevoerd door de optometrist. De optometrist zal eerst een cyclometing (meting met druppels om de accomodatie stil te leggen) uitvoeren en zal vervolgens aan de hand van een topografie en aslengte meting bepalen of het noodzakelijk is om de therapie te starten.

Mocht je vragen hebben over de nieuwe behandeling tegen hoge myopie? Neem dan contact met ons op zodat we een en ander kunnen toelichten.